Ba Jiao Ting 2006 0432

Ba Jiao Ting eli Kahdeksankulmainen Paviljonki -brändin sheng pu'er 2006 vuodelta. Tee on ikääntynyt mallikkaasti ja se tarjoilee herkullisia tervaisia, puisia ja juureksisia sävyjä.

Varastossa
SKU
t326
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Ba jiao Ting 2006 0432 - 35g
12,00 €
Ba jiao Ting 2006 0432 - 357g kakku
85,00 €

Yleistä

Liming-teetehdas on Eteläisessä Yunnanissa Menghain alueella toimivan teentuottaja. Tehdas on perustettu vuonna 1964 ja sitä voisi pitää yhtenä Pu'er-teeteollisuuden merkittävimmistä toimijoista. Tehdas on yhä Kiinan valtion omistuksessa. Tehdas on teollinen toimija ja teellä on tämän takia omanlainen tyylinsä ja makunsa. Yksinkertaistettuna tällaiset pu'er-teet ovat keskimäärin nuorena melko agressiivisia, mutta voivat ikääntyessään kehittyä uniikilla tavalla. Melko suuri osa tuotannosta perustuu plantaasiteehen, jonka takia teelaaduista ei usein saa yhtä montaa haudutusta kuin vanhojen teepuiden teestä. Teet ovat pääosin sekoituksia monelta eri teetilalta. Tehtaan pu'er-teet tuotetaan pääosin Ba Jiao Ting eli Kahdeksankulmainen Paviljonki -brändillä. Monet Bai Jiao Ting -brändin tuotteista on sertifioitu kiinalaisella Green Food -sertifikaatilla, joka kokemuksemme mukaan takaa hyvin luotettavasti sen, että tuotteet ovat torjunta-ainejäämien suhteen puhtaita.

Tämä tee

Tämä Ba Jiao Ting -brändin tuote on reseptinumerolla 0432 tuotettu tee 2006 vuoden tuotannosta. Resepti on melko pienilehtistä ja suunniteltu pehmeän makuiseksi. Teemateriaali on Menghain alueen sekoitus. Teellä on Green Food -sertifiointi. Mielestämme tämä on hyvä esimerkki suuren tuottajan teollisesti tuotetusta pu'er-teestä, joka ei seuraa moderneja pu'er-trendejä, mutta on mielestämme mielettömän herkullista mainion iätyksen ja lehtimateriaalin takia.

Maku

Kuivan teen tuoksu on tervainen, erikoisella tavalla rasvaisen pähkinäinen ja ratapölkkyinen. Haudutetun teen tuoksu on hieman savuinen, vanhan puinen ja makean juureksinen. Maku on yllättävän samettinen ja makeahko. Siinä on hieman juureksista sävyä, rouheaa tervaa ja makeaa vanhaa puuta. Jälkimaussa teen herkullisen rouheat sävyt vaimenevat makeaan mineraalisuuteen.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Ba Jiao Ting 2006 0432
Arviosi