Anji Bai Cha (2018 - Keltalehti)

Tämä on huippulaatuinen Anji Bai Cha -vihreä tee keväältä 2018. Tämä harvinainen laatu on tuotettu pensaslajikkeesta, jonka lehtien väri on poikkeuksellisen keltainen. Teen maku on aluksi pidättyvä. Hiljalleen se avautuu vahaisin ja raikkain vegetaalisin sävyin, jonka jälkeen esiin tulee vehreää kukkaisuutta. Todellinen tee-erikoisuus!

Varastossa
SKU
t295
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Anji Bai Cha (2018 - Keltalehti) - 25g
Normaali hinta 12,00 € Tarjoushinta 9,60 €
Anji Bai Cha (2018 - Keltalehti) - 50g
Normaali hinta 23,00 € Tarjoushinta 18,40 €
Anji Bai Cha (2018 - Keltalehti) - 100g
Normaali hinta 45,00 € Tarjoushinta 36,00 €

Yleistä

Anji Bai Cha eli kirjamellisesti käännettynä Anjin Valkoinen Tee on Zhejiangin maakunnan pohjoisosan Huzhou-prefektuurissa sijaitsevan Anji-piirikunnan kuuluisa vihreä teelaatu. Tätä vihreää teetä kutsutaan valkoiseksi, sillä sen tuottamiseen käytettävän teepensaslajikkeen Bai Ye #1(Valkoinen lehti nro. 1) lehdet ovat poikkeuksellisen kirkkaan värisiä. Lajike tuottaa tavallista vähemmän vihreän värin tuottavaa klorofylliä.

Anji Bai Chaan liittyy historiallinen piirre, sillä noin 900 vuotta sitten hallinnut Song-dynastian keisari Huizong mainitsi kirjoituksissaan erityisen korkealaatuisen valkoisen värisen teepensaan. Kun Anji Bai Chan tuottamiseen käytettävä teepensas löytyi, ajateltiin tämän olevan se erityinen teelajike, josta keisari Huizong oli kirjoittanut liki vuosituhat aiemmin. Keisari Huizongin nimi liitetään tästä syystä tähän teelaatuun.

Tämä tee

Tämä on huippulaatuinen Anji Bai Cha keväältä 2018. Se on tuotettu pensaslajikkeesta, jonka lehtien sävy on harvinaisen keltainen. Tätä lajiketta käytetään joidenkin modernien keltaisten teelaatujen tuottamiseen.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on eloisan kukkainen ja samalla kuivan mausteinen. Haudutetun teen tuoksu on samalla hieman maitoinen, kuivan mausteinen, lämpimän vegetaalinen ja vehreän kukkainen. Teen maku on aluksi pidättyvä. Hiljalleen se avautuu vahaisin ja raikkain vegetaalisin sävyin, jonka jälkeen esiin tulee vehreää kukkaisuutta. Lopuksi esiin tulee vielä mineraalisuutta ja herneisyyttä. Jälkimaku on kujeilevan makea ja raikas.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Tag: joulu19

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Anji Bai Cha (2018 - Keltalehti)
Arviosi