2015 Tian Jian (25kg korista)

2015 vuoden Tian Jian -tumma tee Hunanin maakunnasta. Tämä versio on iätetty suuressa 25kg korissa, jonka takia se on maanläheisempi kuin toinen 500g korissa iätetty varianttimme. Tee on maanläheinen yhdistellen metsän aluskasvillisuuden, mausteisen puun ja marjaisuuden sävyjä.

Varastossa
SKU
t379
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Tian Jian (2015) - 35g
13,00 €
Tian Jian (2015) - 70g
24,00 €

Yleistä

Hunanin maakunta on yksi Kiinan merkittävistä tumman eli erilaisten fermentoitujen teelaatujen tuotantoalueista. Tian Jian on yksi Hunanin maakunnan tummista teelaaduista. Kuten suurin osa muista maakunnan tummista teelaaduista, sitä tuotetaan Anhua-piirikunnassa.

Tian Jian -teen tuotantotapa muistuttaa hieman shu pu'erin tuotantoa. Poimitut teenlehdet paahdetaan nopeasti pannussa hapettumisen estämiseksi. Tämän jälkeen teenlehdet keotaan paksuihin kerroksiin ja fermentaatio alkaa lehdissä. Tässä vaiheessa lehtiä voidaan kostuttaa fermentaation nopeuttamiseksi. Tämä vaihe tehdään Tian Jianin kohdalla kevyemmin, jonka ansiosta haudutetun teen väri on nuorena oranssinsävyinen, muttei normaalisti tummempi. Tämän jälkeen tee paahdetaan kuivaksi. Tämän jälkeen uudelleen kostuttamalla lehdet pakataan tiukasti bambukoreihin, joissa tee julkaistaan markkinoille ja ikääntyminen jatkuu vuosien ja vuosikymmenien aikana.

Tämä tee

Tämä laatu on 2015 vuoden satoa ja se on iätetty 25kg korissa. Tämä suuri korikoko tuottaa hieman maanläheisempää teetä kuin pienemmät korikoot.

Maku

Kuivan teen tuoksu on maanläheinen yhdistellen metsän aluskasvillisuuden, mausteisen puun ja marjaisuuden sävyjä. Maljassa tuoksut ovat varsin rustiikkiset. Siitä löytyy ylikypsän omenan ja marjojen sävyjä, mausteista puuta ja turpeisuutta. Maussa mausteinen puu saa kuivaa hiekkaista piirrettä. Maun taustana on kantavaa hedelmäisyyttä. Jälkimaussa esiin tulee monipulisia mineraalisia, mausteisia ja puisia sävyjä. Kompleksinen ja epätavallinen tee.

Hauduttaminen

Käytä teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli 2 ruokalusikallista irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:2015 Tian Jian (25kg korista)
Arviosi